Sari la conținut

Regulament Paramedici

Pe langa acest regulament, toti membrii au obligatia de a respecta inclusiv Regulamentul Serverului cat si Regulamentul Factiunilor Pasnice si Mixte.

1. Comenzile Factiunii

 • [/r] - pentru a putea discuta cu membrii factiunii (Radio Chat).
 • [/heal < ID > < suma >] - pentru a da viata playerilor care va cer ajutorul. Trebuie sa fiti neaparat in ambulanta, Ranger sau Raindance (elicopterul factiunii).
 • [/rehab < ID > < suma >] - pentru a scapa un jucator de dependenta de droguri, se foloseste aceasta comanda atat in ambulanta cat si in Raindance sau Ranger.
 • [/accept < medic > < ID >] - pentru a accepta un apel. Va va aparea un checkpoint rosu pe harta, acolo se afla pacientul.
 • [/cancel < medic > < ID >] - pentru a anula un apel. Checkpointul setat va disparea. Atentie: Se foloseste cu un motiv intemeiat si mereu insotita de dovezi (SS ori video)
 • [/duty] - pentru a putea lua comenzi (daca esti off-duty nu poti lua comenzi).
 • [/clothes] - pentru a schimba skinul in magazinele de haine, in HQ sau in casa.
 • [/fvs] - pentru a spawna un vehicul al factiunii.
 • [/timestamp] - iti arata timpul in chat. Aceasta comanda trebuie sa fie activa mereu.
 • [/fdeposit] - adauga o suma de bani in seiful factiunii.
 • [/fputdrugs] - depune droguri in seiful factiunii.
 • [/fputmaterials] - depune materiale in seiful factiunii
 • [/blacklist [/bl]] - lista cu jucatorii de pe blacklistul factiunii.
 • [/servicecalls] - afiseaza o lista cu toate apelurile catre medici ce pot fi acceptate.
 • [/corpses] - afiseaza o lista cu toate cadavrele ce pot fi ridicate.
 • [/corpse < corpse id >] - cu aceasta comanda incepi sa mergi catre un cadavru pentru a-l ridica. Va aparea un checkpoint pe harta la locatia acestuia.
 • [/onduty] - arata membrii aflati la datorie.
 • [/members] - arata lista cu toti membrii factiunii.
 • [/ft] - lista candidatilor online.
 • [/togcomms] - (de)blocarea cailor de comunicare ale candidatului.

2. Skinurile Factiunii

skinuri paramedici

3. Vehiculele Factiunii

vehicule paramedici
 • 15 Ambulante - Rank 0.
 • 16 Romero - Rank 1.
 • 2 Raindance - Rank 3.
 • 5 Ranger - Rank 4.

3.1 Este interzisa folosirea ambulantelor si a vehiculelor de tip Romero in scop personal (sanctiune: Faction Warn).

3.2 Membrii de Rank 3+ pot folosi vehiculele de tip Raindance si Ranger in scop personal cu conditia sa anunte acest lucru pe chatul factiunii. Daca nu vor anunta, acestia vor fi tratati drept membrii la datorie ceea ce poate atrage sanctiuni in functie de situatie.

3.3 Toti membrii sunt obligati sa foloseasca [/duty] atunci cand conduc masinile factiunii (sanctiune: Avertisment Verbal).

3.4 Atunci cand luati un vehicul de la factiune se anunta pe chat [/r Ambulance/Raindance/Ranger/Romero la mine] (sanctiune: Avertisment Verbal).

3.5 Sunteti obligati sa distrugeti masina de serviciu dupa ce v-ati terminat treaba cu ea (sanctiune: Avertisment Verbal).

3.6 Cand distrugeti masina factiunii anuntati pe chat [/r Ambulance/Raindace/Ranger/Romero rr] (sanctiune: Avertisment Verbal).

3.7 Este interzisa echiparea masinilor factiunii cu NOS sau sisteme hidraulice (sanctiune: amenda).

3.8 Sirena este folosita doar in cazul in care aveti o comanda acceptata [/accept medic] (sanctiune: Faction Warn).

3.9 Aveti voie sa stati AFK off-duty in masina de factiune, dar nu mai mult de 120 secunde (2 minute) (sanctiune: Faction Warn).

3.10 Aveti voie sa stati AFK on-duty in masina de factiune, dar nu mai mult de 60 secunde (1 minut) (sanctiune: Faction Warn).

3.11 Daca nu sunteti AFK si nu sunteti cu duty in masina de factiune, aveti 30 secunde pentru a pune duty si a nu primi sanctiune (sanctiune: Avertisment Verbal).

3.12 Este interzisa vopsirea vehiculelor de factiune intr-o alta culoare decat ALB sau ROSU (sanctiune: amenda).

4. Reguli Generale

4.1 Membrii factiunii vor putea fi sanctionati doar de catre membrii de rank 5, 6 si de catre lider (sanctiune: Avertisment Verbal).

4.2 Este permis sa detineti droguri doar atunci cand aveti un task specific activ (sanctiune: amenda 50,000$).

4.3 Membrii Paramedics pot folosi la nevoie comanda [/service medic] doar daca sunt OFF-Duty (sanctiune: Avertisment Verbal).

4.4 Nu aveti voie sa stati AFK la intrarea in HQ (inauntru sau afara) (sanctiune: amenda conform rubricii Amenzi).

4.5 Nu este permisa parcarea vehiculelor personale in curtea HQ-ului (sanctiune: amenda conform rubricii Amenzi).

4.6 Aveti voie sa tineti cu voi in vehicul (sau pe el) doar colegii din factiune sau o persoana, dar sa ramana cel putin un loc liber pentru pacienti (exceptie Romero) (sanctiune: Avertisment Verbal).

4.7 Membrii Paramedics la datorie sunt obligati sa accepte comenzile primite daca se afla pe Ambulanta/Raindance/Ranger si sa mearga dupa toate cadavrele aparute daca se afla pe un vehicul de tip Romero. Daca aveti un motiv intemeiat pentru care nu puteti accepta comanda sau nu puteti merge dupa un cadavru trebuie sa veniti cu explicatii clare si dovezi (sanctiune: Faction Warn).

4.8 Daca o comanda se afla la mai mult de 2.500 metri departare de dvs. (distanta medie intre orase sau de la CNN LS pana la Basin Bunker), sunteti obligati sa intrebati daca un alt coleg la datorie se afla mai aproape de aceasta, respectivul fiind nevoit sa o accepte daca este in apropierea ei (sub 2500 metri) (sanctiune: Avertisment Verbal la prima abatere, Faction Warn la urmatoarea).

4.9 Membrii nu au voie sa faca spam sau sa abuzeze de comenzile [/fvs], respectiv [/fvr] (sanctiune: Faction Warn sau Rank Down pentru abateri multiple sau abuzuri).

Important

Se sanctioneaza cu Avertisment Verbal daca membrii cu rank mai mic decat 5 posteaza in topicul pentru sanctiuni.
Toate sanctiunile vor fi postate in topicul specific in maxim 5 ore de la acordarea acesteia.
Membrii de rank superior nu au voie sa oblige ceilalti membri de rank inferior sa faca alte lucruri ce nu tin de factiune.

5. Chatul Factiunii

5.1 Nu aveti voie sa divulgati subiectele discutate in interiorul factiunii (sanctiune: Faction Warn).

5.2 Afacerile facute pe chatul factiunii sau anunturile care au legatura cu vanzarea sau cumpararea unui bun pe chatul factiunii sunt interzise (sanctiune: Avertisment Verbal).

5.3 Aveti obligatia de a informa membrii atunci cand folositi comanda [/fvr] (minim 5 secunde) (sanctiune: Avertisment Verbal + Amenda).

5.4 Nu aveti voie sa faceti spam sau sa scrieti cu Caps Lock ON (aveti voie cu caps doar 2 caractere, exemplu: "DA") (sanctiune: Amenda).

5.5 Comanda [/ftalkpower] se va folosi doar cu un motiv bine intemeiat (sanctiune: Faction Warn).

5.6 Nu aveti voie sa dati tog la chatul factiunii fara acordul unui rank 6 sau a liderului (sanctiune: Faction Warn la prima abatere, Rank Down la urmatoarea).

6. Raport de Activitate

6.1 Acordarea serviciilor cu un pret gresit, atrage dupa sine sanctiuni (sanctiune: Avertisment Verbal la prima abatere, Faction Warn la urmatoarea).

6.2 Membrii de rank 1-3 au prioritate in preluarea comenzilor (sanctiune: Avertisment Verbal).

6.3 Membrii de rank 4+ pot numi pe cineva care este la datorie [/duty] sa preia o comanda activa. Refuzul se considera insubordonare (sanctiune: Faction Warn).

6.4 Membrii de rank 4+ nu sunt scutiti de preluarea comenzilor (sanctiune: Faction Warn).

6.5 Daca un pacient nu specifica ce serviciu doreste dupa ce i s-a solicitat de 3 ori, Paramedicul are dreptul de a folosi comanda [/eject] pe jucatorul respectiv. Este necesar sa aveti dovezi (sanctiune: amenda 25,000$).

6.6 Este interzis sa faceti spam cu mesaje informative despre serviciile Paramedics (maxim de 3 ori) (sanctiune: Avertisment Verbal + Amenda).

6.7 Nu aveti voie sa parcati ambulanta in apropierea "i"-ului de la bizuri, blocand sau ingreunand circulatia / intrarea / utilizarea serviciilor bizului respectiv, exemplu oferit la CNN LS, click (sanctiune: Avertisment Verbal).

6.8 Este permisa anularea unei comenzi daca respectivul se afla intr-o zona inaccesibila (aveti nevoie de dovezi) (sanctiune: Avertisment Verbal).

6.9 Daca un membru acorda serviciul gresit sau nesolicitat unui jucator, aceasta atrage dupa sine sanctiuni (sanctiune: Avertisment Verbal la prima abatere, Faction Warn la urmatoarea).

6.10 Neoferirea sau refuzul neintemeiat oferirii unui serviciu cerut de client atrage dupa sine sanctiuni (sanctiune: Faction Warn).

Nota informativa

In fiecare duminica, in jurul orelor 23:45 - 00:15, sistemul va face totalizarea rapoartelor, asta insemnand ca se aduna toate punctele care sunt valide.
Paramedicul saptamanii are raportul injumatatit + 75,000$.

Tarifele Factiunii

Pentru heal:

 • 1$ - colegilor Paramedici
 • 50$ - celorlalti jucatori

Pentru /rehab:

 • 1,000$ - colegilor Paramedici
 • 3,000$ - celorlalti jucatori

Important

Aliatii vor primi serviciile la un pret normal, dar cu returnarea baniilor cheltuiti!

Sistemul de Cadavre

 • cand un jucator este omorat de catre alt jucator, acesta lasa in urma un cadavru ce poate fi ridicat cu vehicul de factiune de tip Romero. Acesta trebuie transportat intr-o locatie speciala pentru a primi bani si raport de activitate.

 • pentru a ridica un cadavru trebuie sa folositi comanda [/corpse] urmata de ID-ul cadavrului corespunzator. ID-ul cadavrelor poate varia de la 0 la 19.

 • ID-urile cadavrelor pot fi verificate folosind comanda [/corpses] care va arata toate cadavrele spawnate pe harta.

 • cadavrul unui jucator ramane spawnat pe harta timp de 15 minute, iar daca nu va fi ridicat acesta va disparea automat.

 • cadavrele trebuie transportate la urmatoarele locatii: Cimitir LS, Biserica LV sau Spital SF.

 • pierderea vehiculului in care este transportat cadavrul va rezulta si in pierderea cadavrului.

 • daca Paramedicul moarte in timpul transportului va rezulta in pierderea cadavrului.

7. Sedinte si Activitati

7.1 Nu aveti voie sa veniti la sedinta cu wanted sau sa faceti alte lucruri ce pot deranja buna functionare a sedintei (sanctiune: amenda la prima abatere, Faction Warn la urmatoarea).

7.2 Nu aveti voie sa stati AFK la o sedinta sau activitate (sanctiune: amenda conform rubricii Amenzi).

7.3 Participantii au obligatia de a asculta de organizatorul/supraveghetorul activitatii (sanctiune: amenda la prima abatere, Avertisment Verbal la urmatoarea).

7.4 Daca organizatorul unei activitati optionale/obligatorii nu se va prezenta la activitatea anuntata, va primi o amenda cu valoare dubla fata de premiul activitatii anuntate, la care a fost absent! (Exemplu: Daca activitatea anuntata are ca si premiu 50,000$, organizatorul care nu a ajuns la activitate, neanuntand ca nu se mai face, din timp, sau negasindu-si inlocuitor, va plati o amenda de 100,000$)

Nota informativa

Organizatorii care vor anunta cu cel putin 3 ore inainte de activitatea propriu-zisa, faptul ca nu se va mai tine activitatea sau care isi vor gasi inlocuitor pentru organizarea activitatii, vor fi scutiti de amenda mentionata!

7.5 Intarzierile la sedintele obligatorii vor fi sanctionate astfel:

 • intarzierile de maxim 10 minute - nu vor fi sanctionate.
 • intarzierile intre 10-20 de minute - vor fi sanctionate cu Avertisment Verbal.
 • intarzierile cuprinse intre 20-30 de minte - vor fi sanctionate cu Avertisment Verbal + Amenda de 50,000$.
 • intarzierile de peste 30 de minute - vor fi sanctionate cu Faction Warn.

Nota informativa

Sedintele si activitatile vor fi postate in topicul Paramedics - Sedinte si Activitati / Meetings and activities.
Sedintele si activitatile obligatorii vor fi anuntate cu cel putin o saptamana inainte de sustinerea acesteia.
Activitatile se vor desfasura doar in Weekend (Sambata sau Duminica) intre orele 18:00 - 21:00.

8. Amenzi

Motivele pentru care se va acorda o amenda sunt urmatoarele:

 • AFK HQ sau Training Room (interior / exterior) in "i" daca blocheaza accesul jucatorilor - 25,000$
 • vorbit neintrebat in timpul Sedintei / Antrenamentului - 25,000$
 • caps pe [/r] - 30,000$
 • intarziere sedinta / Antrenament / Activitate anuntata - 30,000$
 • spam pe [/r] - 35,000$
 • AFK in timpul unei activitati - 35,000$
 • parcarea masinilor in curtea HQ-ului astfel incat sa deranjeze circulatia vehiculelor factiunii - 50,000$ la prima abatere, Avertisment Verbal + Amenda 50,000$ la urmatoarea
 • FVR neanuntat - 50,000$ + Avertisment Verbal sau Faction Warn in functie de gravitate
 • preluarea apelurilor in timpul unui test practic - 50,000$
 • FVR cand a anuntat alt coleg rank 5+ - 50,000$
 • vopsirea vehiculul de factiune (exceptie ALB sau ROSU) - 50,000$
 • echiparea vehiculului de factiune cu NOS sau Hydra - 50,000$
 • acordarea serviciilor fara cerinta jucatorului - 100,000$ + Avertisment Verbal

Important

Amenzile pot fi acordate de catre un membru de rank 6+.

9. Candidatii (rank 0)

9.1 Membrii cu rank 0 (Candidatii) nu au voie sa foloseasca comenzile si vehiculele factiunii in afara testului practic, care il sustin cu un tester langa ei (sanctiune: Picarea Testelor).

9.2 Membrii cu rank 0 au voie sa foloseasca comanda [/r] pe perioada testului practic doar in scopul testarii (nu aveti voie sa comunicati cu colegii) sau dupa sustinerea testului de intrare (sanctiune: Picarea Testelor).

9.3 Preluarea unui apel in timpul unui test practic este interzisa, exceptie atunci cand testerul anunta ca nu mai are nevoie de apeluri (sanctiune: amenda la prima abatere, Avertisment Verbal la urmatoarea).

9.4 Un tester este obligat sa anunte inceperea unui test practic si terminarea acestuia (sanctiune: Avertisment Verbal).

9.5 Orice jucator care a fost acceptat pentru a sustine testele trebuie sa se comporte decent. Daca acesta jigneste sau are un comportament neadecvat fata de un membrul al factiunii acesta este automat respins fara a mai avea dreptul de a sustine testele de intrare in factiune.

10. Aliante

10.1 Membrii factiunilor aliate vor primi servicii la pret normal, dar li se vor inapoia banii cheltuiti pe serviciile Paramedics (sanctiune: Avertisment Verbal la prima abatere, Faction Warn la urmatoarea).

10.2 Nu aveti voie sa faceti reclamatie pe website membrilor cu care avem alianta (sanctiune: Faction Warn).

10.3 Membrii factiunilor aliante se pot reclama doar in PM (mesaj privat) liderului factiunii respective, unde va fi inclus si liderul Paramedics (sanctiune: Faction Warn).

Important

Factiunea Paramedics este aliata cu San Fierro School Instructors.
In cazul in care retrageti reclamatia facuta pe website, nu veti mai primi sanctiune.
Nu mai sunteti obligati sa le inapoiati banii membrilor aliati daca acestia refuza acest lucru.

Conditii Aliante

Paramedics:

 • primul serviciu va fi oferit la pret normal, urmand ca banii sa fie returnati. Toate serviciile de dupa primul, in decurs de 5 minute, vor fi oferite pe 1$.

San Fierro School Instructors:

 • membrii sub lvl 50 vor primi licentele fara a mai sustine testele si gratuit daca toate licentele sunt obtinute de la acelasi membru SFSI.
 • membrilor peste lvl 50 vor primi licentele gratuit daca achizitioneaza toate licentele de la acelasi membru SFSI.