Sari la conținut

Regulament Factiuni Pasnice si Mixte

Pe langa acest regulament, toti membrii au obligatia de a respecta inclusiv Regulamentul Serverului cat si Regulamentul Intern specific factiunii voastre din sectiunea Internal Rules de mai jos.

1. Comportament si Limbaj

1.1 Exemple de limbaj fata de colegi sanctionabil cu Faction Warn:

 • ratat, sugaci, handicapat, tampit, idiot, cretin sau alte forme de jigniri usoare.
 • cuvinte singulare suficient de bine cenzurate unde contextul nu e foarte clar, precum: sugi ****, ma ****, te *** etc.
 • semne obscene (_|_, _()_ etc.).

Nota informativa

Acest limbaj va fi sanctionat numai daca colegul jignit face reclamatie.
Reclamatiile la adresa colegilor se fac contactand liderul printr-un mesaj privat, nu pe website-ul RPG.

1.2 Exemple de limbaj fata de colegi sau alti jucatori sanctionabil cu demitere:

 • sugi pula, fmm, mortii ma-tii, rasa ma-tii, muie, sa-ti moara familia, ma pis pe ma-ta, ma pis pe familia ta, ma pis in gura ta, sclava de ma-ta, ma-ta in vitrina etc.
 • diferitele inventii pentru a modifica injuraturile precum: pu_la, fememe, mu!e etc.
 • insultele cenzurate, limbajul vulgar cenzurat folosit in mod exagerat sau unde se intelege foarte bine contextul.

Important

Limbajul de acest gen pe chatul factiunii va fi mereu sanctionat indiferent cui este adresat.

1.3 Pe langa limbaj fata de colegi se interzic:

 • certurile (sanctiune: Faction Warn prima abatere, demitere daca continua).
 • mistourile, glumele de prost gust, ironiile, batjocura, comentariile (sanctiune: Avertisment Verbal prima abatere, Faction Warn daca continua).

Important

Daca membrul nu inceteaza nici dupa primirea celei de-a doua sanctiuni, acesta va fi demis.
Pentru cazurile prezentate mai sus se sanctioneaza limbajul folosit indiferent de limba folosita.

 • orice conflict intre colegi se va rezolva de fata cu conducerea factiunii.
 • neincetarea conflictului la interventia unui membru de rank mai mare se va sanctiona cu Faction Warn.
 • luatul la misto sau jignirea conducerii factiunii pot fi sanctionate cu Faction Warn sau demitere in functie de gravitate.
 • jucatorii acceptati pentru testare trebuie sa se comporte decent, in caz contrar acesta va fi respins fara a avea dreptul de a sustine testele de intrare in factiune.

2. Deathmatch (DM) si Drive-By (DB)

2.1 Este interzis DM-ul sau DB-ul fara motiv intemeiat (sanctiune: Faction Warn).
2.2 In cazul in care sunteti atacati strangeti mai intai dovezi, dupa care va puteti apara.

Important

Membrii clanurilor oficiale au voie sa atace membrii altor clanuri oficiale in interiorul sau apropierea zonelor de clan doar atunci cand sunt implicati in cucerirea/apararea acelei zone. Daca membrii altor clanuri au initiat deja o lupta pentru acea zona, este interzisa interventia altor persoane care nu fac parte din respectivele clanuri.

Nota informativa

Se permite DM/DB asupra membrilor departamentelor sau jucatorilor aflati pe blacklistul factiunii.
Nu se permite DM/DB la sedinte, evenimente, antrenamente, licitatii sau alte actiuni importante.

3. Organizarea Factiunii

3.1 Liderul impreuna cu membrii de rank superior au ultimul cuvant in luarea oricarei decizii.

3.2 Doar membrii cu Rank 4+, care au statut de Tester, pot da teste cu aplicantii factiunii.

3.3 Doar membrii cu Rank 3+ pot organiza antrenamente si activitati.

3.4 Membrii care nu asculta de cei de rank superior pot fi sanctionati (sanctiune: Faction Warn prima abatere, demitere daca continua).

3.5 Folosirea comenzii [/fvr] intr-un mod abuziv (respawnarea masinilor doar pentru a incurca un coleg, spamul cu ea etc.) o sa fie sanctionata cu Faction Warn sau Rank Down pentru abuzuri grave/abateri multiple.

4. Activitate

Important

Membrii care nu aduc suficiente contributii unei factiuni si tot ceea ce fac e sa tina un loc ocupat vor fi considerati inactivi (sanctiune: demitere).

Cereri Inactivitate

4.1 Toate cererile de inactivitate se fac numai pe website. Un membru are dreptul la cel mult 14 zile de inactivitate o data la 45 de zile.

 • membrii de rank 1 nu au dreptul la inactivitati.
 • membrii de rank 2 au dreptul la cel mult o saptamana de inactivitate.
 • membrii de rank 3+ au dreptul la cel mult doua saptamani de inactivitate.

Nota informativa

Membrii cu cerere de inactivitate acceptata au voie sa se conecteze pe server si sa joace. Acestia vor fi scutiti de raportul de activitate.
Cererile de inactivitate nu pot fi facute pentru saptamana de raport in curs, doar pentru saptamanile urmatoare.

Raport de Activitate

4.2.1 Fiecare membru de rank 1-5 (exceptie Subliderii) are obligatia de a efectua raport de activitate.

4.2.2 Adminii si Helperii vor avea un raport de activitate redus fata de restul membrilor.

4.2.3 Fraudarea sau ajutarea unui coleg sa fraudeze raportul de activitate este strict interzisa (sanctiune: demitere).

Nota informativa

Sunt scutiti de efectuarea raportului membrii cu cereri de inactivitate sau membrii nou intrati in factiune (mai putin cei care intra la inceput de saptamana).

Neefectuarea Raportului de Activitate
 • jucatorii de rank 1 care nu reusesc sa-si efectueze raportul de activitate for fi demisi in mod automat din factiune cu FP 60/60.

 • jucatorii de minim rank 2 care nu reusesc sa-si efectueze raportul de activitate vor intra initial in modul de recuperare.

  • asta inseamna ca in urmatoarea saptamana de raport vor trebui sa recupereze inclusiv punctele nefinalizate din saptamana anterioara pe langa punctele pe care trebuie sa le stranga din raportul curent.
 • daca jucatorul nu reuseste nici in saptamana de recuperare sa finalizeze raportul acesta va fi sanctionat astfel:

  • jucatorii cu rank 2 vor fi demisi automat cu FP 10/60.
  • jucatorii cu cel putin rank 3 vor primi rank down initial, iar daca in continuare nu-si termina raportul for fi demisi automat cu FP 10/60.

Ore Jucate

4.3.1 Toti membrii factiunii au obligatia de a avea un minim de ore reale jucate in decursul unei luni de zile. Numarul de ore si sanctiunile pentru lipsa acestora pot fi regasite in Regulamentul Liderilor > Activitatea Membrilor.

4.3.2 Jucatorii cu o vechime minima de un an de zile in factiune, care au dat dovada de seriozitate si implicare, beneficiaza la cererea lor de a fi exclusi de la cerinta de acumulare a orelor reale jucate dintr-o anumita luna.

4.3.3 Acest beneficiu poate fi folosit o singura data pe an si va va scuti doar de necesitatea orelor jucate, nu si efectuarea rapoartelor de activitate din respectiva luna. Acestea trebuie sa le faceti in continuare sau sa optati pentru o cerere de inactivitate pentru perioada permisa si sa folositi rapoarte optionale daca aveti pentru perioada ramasa.

5. Reclamatii Website

Raportarea Colegilor/Liderului

5.1.1 Este interzisa raportarea colegilor sau a liderului direct pe website chiar si de pe conturi secundare, exceptie pentru afaceri ilegale, spargeri de conturi, coduri, moduri interzise, bug abuse, reclama, inselatorii (sanctiune: Faction Warn prima abatere, demitere daca continua).

5.1.2 Colegii pot fi raportati liderului printr-un mesaj privat pe forum. Liderul poate fi raportat adminilor deschizand un ticket pe website.

5.1.3 Se considera colegi inclusiv membrii factiunilor de acelasi tip pentru taxi, instructori si departamente.

Dovezi

5.2.1 Toate dovezile de pe server trebuie sa includa marcajele serverului cu data, ora, numele jucatorului si al serverului (dovezi invalide).

5.2.2 O dovada este valabila cel mult 3 zile (dovezi invalide). Aveti la dispozitie 24 de ore sa aduceti dovezi in apararea voastra, exceptie atunci cand aveti cerere de inactivitate. In acest caz aveti la dispozitie 24 de ore dupa expirarea inactivitatii sa prezentati dovezile.

5.2.3 In cazul dovezilor de pe browser se accepta numai videouri in care sa se dea minim un refresh la pagina sa se vada ca dovada nu e falsificata (dovezi invalide).

Limbajul si Martorii

5.3.1 Este interzis sa insulti grav, sa vorbesti vulgar in reclamatii (sanctiune: demitere).

5.3.2 Comentariile aiurea in reclamatie, diverse ofense prin intermediul dovezilor, instigarea la cearta, fara a aduce dovezi valide pentru problema reclamata si fara a fi implicati in actiunile care au dus la problema reclamata, va fi sanctionata astfel:

 • pentru martorii adaugati de RECLAMANT cat si pentru acesta (cel care deschide reclamatia): reclamatia va fi ignorata, fara dreptul de-a mai reface reclamatia.
 • pentru martorii adaugati de RECLAMAT cat si pentru acesta (membrul factiunii care este reclamat): va fi sanctionat cu Avertisment Verbal pentru lucruri minore sau Faction Warn pentru lucruri mai serioase, pe langa sanctiunea pe care trebuie s-o primeasca pentru reclamatie daca a fost vinovat cu ceva.

Lucruri minore: mistouri usoare, linkuri cu melodii soft, glume usoare, ironii, etc.
Lucruri mai serioase: bataie de joc, jigniri, linkuri cu melodii jignitoare/vulgare, etc.

Nota informativa

Regulile de mai sus se aplica inclusiv comentariilor sterse, martorilor adaugati cat si dovezilor postate in reclamatii.

6. Inlaturare Sanctiuni

6.1 Sanctiunile de tip Avertisment Verbal si Faction Warn pot fi inlaturate manual de catre lider atunci cand acesta considera ca meritati, respectand perioada minima de asteptare, sau automat de catre server.

6.1.1 Duratele minime pentru inlaturarea sanctiunilor pot fi vizualizate in Regulamentul Liderilor -> Promovare Membri si Locuri Factiuni.

7. Promovarea in Rank

7.1 Promovarea in rank poate fi facuta manual de catre lider atunci cand acesta considera ca meritati, respectand perioadele minime, sau automat de catre server.

7.2 Duratele minime pentru promovarea in rank pot fi vizualizate in Regulamentul Liderilor -> Promovare Membri si Locuri Factiuni.

7.3 Rankul de Sublider este atribuit de catre lider atunci cand acesta considera ca meritati, respectand Regulamentul Liderilor -> Alegerea Subliderilor.

7.4 Este permisa cererea de promovare (rank up), cu conditia sa nu fiti insistenti si sa spamati liderul (sanctiune: Faction Warn).

Nota informativa

In cazul in care sunteti degradat de la Sublider, veti primi rankul in functie de vechimea totala in factiune. Pentru urmatoarea promovare va incepe numaratoarea din momentul in care ati ramas fara Sublider.

Pentru detalii suplimentare despre degradarea de la Sublider si promovarea ulterioara, puteti accesa Regulamentul Liderilor -> Inlocuirea Subliderilor.

8. Demitere

Faction Punish 0/60:

 • se acorda uninvite fara Faction Punish membrilor care au cel putin 2 saptamani si isi depun cererea de demisie fara a avea reclamatii la activ.

Faction Punish 10/60:

8.1 Orice membru care acumuleaza 3/3 Faction Warns va fi demis cu Faction Punish 10.

 • singura exceptie fiind cei care au sub 2 saptamani in factiune.

 • se va acorda 3/3 Faction Warns tuturor membrilor care trebuiesc demisi fara Faction Punish 60 sau Faction Punish 0.

 • se va acorda 3/3 Faction Warns membrilor care au minim 2 saptamani in factiune si au primit ban 3 sau mai multe zile.

Faction Punish 60/60:

8.2 Orice membru care nu are minim 2 saptamani in factiune va fi demis cu Faction Punish 60.

Nota informativa

Pot exista anumite exceptii in care jucatorii pot iesi fara Faction Punish, aceste exceptii fiind stabilite de catre admini.

8.3 In cazuri speciale se poate acorda Faction Punish 60 si membrilor care au peste 2 saptamani in factiune.

 • membrii banati pentru coduri sau moduri grave interzise a caror durata e de 30 de zile, vor fi demisi intotdeauna cu FP 60/60.

 • membrii cu interdictie care reusesc cumva sa intre intr-o factiune vor fi demisi intotdeauna cu FP 60/60.

 • membrii care abuzeaza de functie (isi ofera singuri licentele inainte de-a fi demisi, dau multiple news-uri intentionat aiurea, etc.) vor fi demisi intotdeauna cu FP 60/60 cat si banati 14 zile pentru acest lucru.

 • membrii care fraudeaza aplicatiile factiunii (aplica de pe secundare cu scopul de a forta inchiderea aplicatiilor pentru prieteni, isi pun prietenii sa aplice tot cu acelasi scop sau alte astfel de situatii - sanctiunea se ofera indiferent de factiunea din care faceti parte, chiar daca nu corespunde cu cea unde fraudati, pe toate conturile unde sunteti membru de factiune).

Important

In cazul in care ati primit ban 3 sau mai multe zile veti putea ramane in factiune doar daca sunteti debanati printr-o cerere de unban, nu si daca va cumparati unban cu gold.

9. Blacklist

9.1.1 Se vor putea adauga pe blacklist jucatori de minim level 7, indiferent ca fac parte dintr-o factiune sau sunt civili.

9.1.2 Adaugarea unui jucator pe blacklist se va face de catre membrii de rank 4+ si numai pe baza unei dovezi clare care va fi postata pe forum in topicul cu evidenta dovezilor pentru blacklist (sanctiuni: Faction Warn prima abatere, Rank Down daca continua).

9.1.3 Inlaturarea unui jucator de pe blacklist se va face de catre membrii de rank 4+ in cazul in care un jucator a fost adaugat gresit, inlaturarea jucatorilor fara motiv fiind sanctionata (sanctiuni: Faction Warn prima abatere, Rank Down daca continua).

9.1.4 Jucatorii aflati pe blacklist pot fi omorati constant [exceptie la departamente] pana cand platesc blacklistul, exceptand in Safe Zone si la activitati importante precum evenimente, targuri, joburi legale, licitatii etc.

Avertismente Blacklist

 • 1 avertisment: jigniri grave, in exces la adresa membrului sau a factiunii, incurcarea membrului sa-si faca datoria, DM/DB aiurea, kamikaze, /q on tie.
 • 2 avertismente: limbaj vulgar, DM/DB excesiv, deranj excesiv a membrului cand si face datoria sau la activitati, fraudarea testelor de intrare alaturi de o interdictie de 3 luni.

Nota informativa

Nu se va acorda blacklist la departamente pentru lucruri care se pot sanctiona cu wanted.
Se va acorda cate un avertisment pentru fiecare abatere.

Platirea Blacklistului

9.2.1 Jucatorii cu factiune aflati pe blacklist au la dispozitie 72 de ore daca nu au cerere de inactivitate sa plateasca blacklistul, in caz contrar vor fi sanctionati initial cu Avertisment Verbal, iar daca plata blacklistului nu e facuta nici in urmatoarele 24 de ore membrul va fi demis.

9.2.2 Plata blacklistului se face pe website sau direct in joc prin comenzile specifice, fara a acorda respectivii bani unui membru din acea factiune.

9.2.3 Odata ce plata a fost efectuat, jucatorul va fi inlaturat automat de pe blacklist.

9.2.4 Este interzis pentru membrii de factiune sa ceara sau sa accepte bani pentru blacklist in loc sa informeze jucatorul sa foloseasca comenzile aferente (sanctiune: demitere).

10. Altele

Statutul de Tester

10.1.1 Acest statut este atribuit de catre lider membrilor de minim rank 4 atunci cand acesta considera ca merita.

10.1.2 Membrii cu acest statut au obligatia de a respecta Regulamentul Liderilor -> Testarea Candidatilor, fiind sanctionati ca atare pentru incalcarea acestuia.

Conturi Multiple si IP-uri Comune

10.2.1 Membrii cu conturi multiple (cei care detin mai multe conturi) nu li se permite sa fie cu mai mult de un cont in aceeasi factiune.

10.2.2 Trei zile diferite (IN ULTIMELE 7 ZILE) de loguri (SA:MP Login) sunt suficiente ca sa determinam ca 2 membri din aceeasi factiune isi impart contul frecvent. In aceasta situatie vom considera ca sunt jucatori cu conturi multiple in aceeasi factiune si vor fi demise ambele conturi.

Important

In cazul jucatorilor care joaca din aceeasi locatie si au IP comun, pentru a face parte amandoi din aceeasi factiune este necesara deschiderea unui ticket pe website-ul RPG pentru a efectua niste verificari si a va permite acest lucru.

Joburi

10.3.1 Se poate detine orice tip de job legal sau ilegal.

10.3.2 Liderul are dreptul de a forta membrii sa foloseasca un anumit job pentru o durata determinata de timp in scopul realizarii muncii din factiune (sanctiune: Faction Warn).

Skinuri

10.4.1 Aveti voie sa purtati skinurile de rank inferior rankului vostru (ex: aveti rank 5, puteti purta skinurile de la rank 1-4).

10.4.2 Skinurile cumparate din bizurile Clothes de tip Platinum, Diamond sau Onyx pot fi purtate daca regulamentul Intern nu specifica altfel.

10.4.3 Nu este permisa purtarea unui skin de rank superior (sanctiune: Avertisment Verbal prima abatere, Faction Warn daca continua).

Nota informativa

Cu permisiunea Liderului se pot purta alte skinuri fata de regulile de mai sus.

Sedinte si Activitati

10.5.1 Activitatile obligatorii pot sa fie organizate de catre lider cu un motiv bine intemeiat si cu aprobarea unui Admin Senior. Avand in vedere ca o sa fie destul de rare, toti membrii trebuie sa se prezinte si nu au dreptul la invoire, cu exceptia jucatorilor care au cerere de inactivitate pentru saptamana respectiva. O activitate obligatorie este valida cat timp este anuntata cu minim o saptamana inainte (sanctiune: Faction Warn).

10.5.2 Helperii din cadrul factiunii sunt nevoiti sa participe la activitatile obligatorii deoarece acestia beneficiaza deja de raport injumatatit.

10.5.3 In cazul membrilor de rank 6, liderii vor decide daca doresc sa sanctioneze sau nu absenta acestora de la activitatile obligatorii cand acestia nu au o cerere de inactivitate sau invoire pusa.

10.5.4 In cazul adminilor de nivel 1-3, daca activitatea obligatorie are loc pe parcursul desfasurarii warurilor, acestia vor fi automat invoiti, cu conditia ca ei sa-si indeplineasca atributiile de admin in ce priveste prinderea codatilor.

Invoiri

10.6 In cazul in care se organizeaza o activitate obligatorie in cadrul factiunii, singurul loc in care puteti sa va invoiti este pe website-ul RPG printr-o cerere de invoire.

Amenzi

10.7 In cazul in care figurati cu o amenda neplatita, aveti la dispozitie 48 de ore pentru a efectua plata, direct din joc prin comanda [/fines], in caz contrat veti fi sanctionat cu Faction Warn. Amenzile se platesc numai din banii proprii, de catre membrul in cauza.

Exceptii

10.8 Ne rezervam dreptul de a avea exceptii de la aceste reguli. In anumite cazuri sanctiunile pot fi diferite.
Aceste exceptii pot fi facute numai cu permisiunea unui Admin 6.