Sari la conținut

Regulament Police Departments

Pe langa acest regulament, toti membrii au obligatia de a respecta inclusiv Regulamentul Serverului cat si Regulamentul Departamentelor.

1. Comenzile Factiunii

 • [/r] - vorbesti pe chatul factiunii.
 • [/d] - vorbesti pe chatul comun intre departamente.
 • [/duty] - te pui la datorie.
 • [/mdc < id >] - verifici infractiunile unui jucator.
 • [/tazer] - montezi electrosocul pe Deagle si imobilizezi jucatorul in care tragi timp de 8 secunde.
 • [/su < id >] - acorzi wanted unui jucator dintr-o lista predefinita.
 • [/nearwanted] - deschizi o lista a jucatorilor cu wanted din apropierea ta.
 • [/wanted] - arata toti suspectii care au wanted.
 • [/m < text >] - din interiorul unui vehicul de politie, folosesti megafonul pentru a transmite un mesaj pe o raza mai mare.
 • [/ms] - trimiti un mesaj (somatie) automat jucatorului pe care ai find.
 • [/cuff < id >] - incatusezi un jucator.
 • [/clear < id >] - stergi wantedul unui jucator (in caz ca l-ai acordat gresit).
 • [/punish < id >] - blochezi un jucator din Jail pentru cateva secunde.
 • [/ram] - fortezi intrarea intr-o casa incuiata.
 • [/arrest < id >] - arestezi un jucator care are wanted.
 • [/frisk < id >] - perchezitionezi un jucator pentru a vedea daca are obiecte ilegale asupra lui.
 • [/confiscate < obiect > < id >] - confisti obiectele (materiale / droguri) ale unui jucator.
 • [/lawyer < id > < pret >] - vinzi mandate de eliberare (ai nevoie de 15 puncte pentru un mandat).
 • [/acceptpoints] - afli cate puncte detii pentru a vinde mandate.
 • [/gov < text >] - chatul global guvernamental folosit doar pentru anunturi importante.
 • [/backup] - marcheaza pozitia pe harta si trimite un mesaj de ajutor tuturor departamentelor.
 • [/cbackup] - anuleaza mesajul de mai sus.
 • [/ticket < id >] - acorzi amenda unui jucator.
 • [/startradar < limita >] - amplasezi un radar cu o anumita limita de viteza.
 • [/stopradar] - opresti radarul.
 • [/copguns] - permite selectarea armelor pentru [/duty].
 • [/shield < buy / use / remove >] - permite achizitia, folosirea sau inlaturarea scutului de protectie.
 • [/onduty] - lista colegilor on duty.
 • [/radars] - lista radarelor active.
 • [/tduty] - te pui on duty ca tester.
 • [/ft] - lista candidatilor online.
 • [/togcomms] - (de)blocarea cailor de comunicare ale candidatului.

2. Skinurile Factiunii

skinuri PD

2.1 Aveti voie sa purtati doar skinul rankului vostru sau al rankurilor inferioare (e.g. un membru de rank 4 rutiera are voie sa poarte skin de rank 1, 2 sau 3 din categoria rutiera), iar cei de rank 5 pot purta orice skin de rank inferior, independent de echipa careia corespunde (sanctiune: Avertisment Verbal la prima abatere, Faction Warn la urmatoarea).

3. Vehicule Departamente

vehicule PD
 • 23 Police Car - Rank 1.
 • 8 HPV - Rank 1.
 • 5 Police Ranger - Rank 2.
 • 3 NRG-500 - Rank2.
 • 1 Police Maverick - Rank 2.
 • 2 Predator - Rank 2.
 • 7 Police Infernus - Rank 3
 • 3 Enforcer - Rank 4.

3.1 Nu folositi vehiculele de politie in scopuri personale (sanctiune: Faction Warn).

3.2 Atunci cand gasiti o masina dintr-un departament sunteti obligati sa anuntati ca o luati, exemplu: [/d] Am gasit un bullet in zona Bank SF, il iau.

3.3 Respawnati masinile departamentelor dupa ce v-ati terminat treaba cu ele.

4. Dispozitii Generale

4.1 Faction Warn Clear manual este un privilegiu oferit de conducerea factiunii, nu un drept. Nu cereti FW clear liderului sau subliderului (sanctiune: Faction Warn).

5. Rutiera si SWAT

5.1 Sunteti obligati sa respectati apartenenta la echipa in care ati fost repartizati. Sanctiunile precizate in acest capitol se vor cumula, putand rezulta in Demitere voastra cu FP in cazul in care nu respectati aceasta apartenenta.

Rutiera

5.2.1 Echipa rutiera se ocupa in principiu cu acordarea de amenzi si suspendarea licentei de condus a jucatorilor ce incalca regulile rutiere prevazute in topicul Wanted & Ticket List.

5.2.2 Membrilor din echipa rutiera le este interzis sa foloseasca comanda [/confiscate] (droguri, arme, materiale etc) in timpul folosirii comenzii [/frisk] pentru verificarea alcoolemiei, sanctiunea fiind de Faction Warn! Daca un jucator surprins de radar detine lucruri ilegale asupra lui, se poate anunta acest lucru pe [/d], iar un coleg din SWAT se va ocupa de el.

5.2.3 Membrii echipei rutiere nu au voie sa aresteze decat suspectii al caror wanted a fost acordat de catre ei si suspectii care se predau la acestia din proprie initiativa, in cazul din urma fiind necesar sa intrebati pe [/d], daca puteti sa-l luati. De asemenea, pot raspunde prin omorarea suspectilor ce ii ataca (sanctiune: Faction Warn).

5.2.4 Membrii echipei rutiere nu au voie sa mearga dupa suspectii fara drept de predare (chiar daca le-au dat ei wanted), indiferent de rank. Acestia pot doar raspunde prin omorarea suspectilor ce ii ataca, indiferent daca au sau nu drept de predare (sanctiune: Faction Warn).

5.2.5 Membrilor din echipa rutiera le este interzis sa foloseasca masina personala (sa stea la panda, sa dea amenzi, etc). Ei trebuie sa foloseasca masinile departamentelor pentru actiuni rutiere (sanctiune: Faction Warn).

5.2.6 Ei pot folosi masina personala doar daca au rank 3+ si vor sa aresteze un jucator caruia i-au acordat wanted.

5.2.7 Patrularea in alte orase se va face cu aprobare de la un rank 3+ din departamentul respectivului oras.

5.2.8 Daca dupa 3 cereri de permisiune pe [/d], cu minim 10 secunde intre ele, nu se primeste raspuns, membrul poate patrula.

5.2.9 Membrul are obligatia sa detina dovezi cu acordul primit sau cu cele 3 cereri (sanctiune: Faction Warn).

5.2.10 Sanctiunea pentru cei care patruleaza in alt oras desi au fost refuzati de departamentul orasului respectiv, deci neavand permisiune, este de Faction Warn.

5.2.11 Singura situatie in care puteti sa confiscati permise in alte orase fara acord de patrula, este atunci cand sunteti in trecere si puteti dovedi asta. Daca dovezile voastre nu dovedesc ca erati in trecere, primiti Faction Warn.

5.2.12 Nu aveti voie sa stati la panda pentru a cofisca carnete in alte orase, sub nicio forma (sanctiune: Faction Warn).

5.2.13 Membrii echipei rutiere pot folosi dovezile altor politisti (indiferent de echipa) pentru a sanctiona un jucator.

5.2.14 Nu aveti voie sa folositi dovezi primite de la civili, acestea vor fi considerate invalide, iar politistul va fi sanctionat ca atare, acea dovada fiind considerata invalida.

5.2.15 Este interzisa sanctionarea suspectilor fara drept de predare atunci cand acestia incalca reguli de circulatie.

SWAT

5.3.1 Echipa SWAT se ocupa cu urmarirea si arestarea suspectilor cu wanted 1-2, omorarea suspectilor fara drept de predare (doar rank 4+), perchezitionarea jucatorilor si confiscarea obiectelor interzise (materiale, droguri si arme) in baza regulamentului.

5.3.2 Membrilor SWAT le este interzis sa puna radar (sanctiune: Faction Warn).

5.3.3 Membrilor SWAT le este interzis sa desfasoare activitati de tip rutiera (confiscate, ticket, etc). Daca un membru SWAT surprinde un jucator ca circula neregulamentar, poate pasa dovezile unui membru de la echipa rutiera! (sanctiune: Faction Warn).

5.3.4 Membrii rank 3+ care fac parte din echipa SWAT pot urmari/aresta cu aproape orice masina.

5.3.5 Celor cu rank mai mic de 3 le este interzis sa foloseasca altceva decat vehiculele departamentelor pentru urmarirea suspectilor cu wanted. Regula se aplica doar in cazul in care membrul este SOFER (sanctiune: Faction Warn).

5.3.6 Membrilor SWAT cu rank 4+ le este permis sa urmareasca orice suspect cu wanted (indiferent de nivelul actual de wanted, drept de predare).

5.3.7 Celor cu rank mai mic de 4 le este interzis sa urmareasca si sa aresteze suspectii cu wanted mai mare de 2. Acestia au obligatia de a merge pe suspectii cu wanted 1-2, iar daca in Wanted List nu exista wanted 1 si 2 se va face poza prin care sa se demonstreze acest lucru, iar dupa aceea se poate pleca in urmarirea suspectilor cu wanted 3 si 4, iar apoi 5 si 6 (sanctiune: Faction Warn).

5.3.8 Orice dovada provenita de la un membru de departament va fi luata in considerare, cele provenite de la civili sunt invalide.

5.3.9 Membrii factiunii cu rank 5+ activeaza in ambele echipe.

5.3.10 Membrii SWAT de rank 2-3 pot urmari jucatorii cu wanted oferit de ei, indiferent de nivelul de wanted, atata timp cat acestia au drept de predare.

6. Amenzi

6.1 Daca jucatorul nu are suficienti bani in mana pentru a plati amenda, politistul are obligatia sa-l duca la un ATM sau la banca pentru a scoate suma necesara pentru platirea amenzii. Daca jucatorul refuza, politistul are dreptul sa-i acorde wantedul "Neplata amenda". Daca jucatorul nu are suficienti bani in banca, acesta va primi wantedul pentru "Neplata amenda".

6.2 Nu aveti voie sa amendati un jucator caruia i-ati acordat wanted 2 "Neconformare Ordin". Aceasta regula se aplica si in cazul jucatorilor care parasesc server-ul si primesc automat wanted 2 "Deconectare in urmarire" (sanctiune: Faction Warn).

6.3 Nu aveti voie sa amendati jucatorii aflati in Jail (sanctiune: Faction Warn).

6.4 Daca jucatorul are nivel 7 dar nivelul real este mai mare decat 7 (Are RP pentru level 8+), acesta nu va mai avea voie sa aleaga intre amenda si confiscarea licentei, ci va fi sanctionat prin amenda si confiscarea licentei.

6.5 Orice politist care va fi prins incalcand regulile de circulatie va plati amenda corespunzatoare.

6.5.1 Orice politist reclamat pentru incalcarea regulilor de circulatie va plati o amenda care va fi specificata pe forum, in topicul de Amenzi, in care gasiti aceasta problema mai detaliata. In cazul in care acesta nu o achita in 48h, primeste Faction Warn.

6.5.2 Membrii de departament nu au voie sa conduca abuziv si sa deranjeze cu intentie ceilalti participanti ai traficului (exemple: intratul intentionat de multiple ori in alti soferi, blocarea drumului, etc.) (sanctiune: Faction Warn).

6.6 Este interzis sa acordati bani celor care nu pot plati amenda, vor sa iasa pe cautiune sau vor sa iasa cu ajutorul unui avocat (sanctiune: Faction Warn).

6.7 Daca suspectul spune ca nu accepta amenda, aveti dreptul de a-i acorda Wanted 3 pentru neplata amenda.

6.8 In cazul in care jucatorul trebuie sa primeasca doua amenzi si nu le plateste va fi sanctionat cu wanted de neplata amenda o singura data (sanctiune: Faction Warn).

6.9 Nu este permis sa divizati sanctiunea oferita jucatorilor acordand doar o parte din ea, indiferent de situatie. Spre exemplu, nu este permis sa oferiti unui jucator DOAR amenda, daca sanctiunea prevazuta este de amenda si suspendarea licentei de condus (sanctiune: Faction Warn).

7. Condusul

7.1 Se considera condus neregulamentar atunci cand jucatorul trece cu vehiculul pe sensul opus de mers pentru minim 3 secunde. Daca jucatorul nu revine pe sensul corect de mers in aceste secunde, politistul are dreptul sa-l traga pe dreapta si sa-l sanctioneze. Aceasta regula se aplica si daca jucatorul foloseste nisipul, iarba sau alte texturi alaturate drumului. Nu se pot folosi sa se evite sensul corect de mers.

7.2 Se considera condus regulamentar atunci cand acesta este in totalitate pe banda sa sau chiar cand trece foarte putin pe banda opusa.

7.2.1 Se considera condus regulamentar atunci cand acesta taie benzile la un unghi de 90 de grade.

7.2.2 Se considera tot condus regulamentar atunci cand acesta foloseste iarba, nisipul etc. de pe sensul corect de mers.

7.3 Se considera incurcarea celorlalti participanti in trafic sau deranj trafic, atunci cand jucatorul loveste in mod intentionat, in repetate randuri, alti jucatori cu vehiculul sau.

7.4 In caz ca prindeti un membru de departament pe contra sens (cu masina de civili) nu puteti sa ii confiscati licenta de condus. Il trageti pe dreapta si faceti o poza la [/wanted], iar daca aceasta spune ca e dupa un suspect fara drept de predare sunteti obligati sa verificati. Daca nu este dupa un suspect fara drept de predare ii acordati amenda specifica, urmand ca acesta s-o accepte. In caz contrar, il puteti reclama prin PM liderului sau, iar acesta va fi sanctionat cu Faction Warn.

7.5 Daca surprindeti un membru de departament incalcand regulile de circulatie, iar acesta nu este la datorie, aveti obligatia de a-l trage pe dreapta si de a-i acorda amenda specifica. In cazul in care acesta nu opreste dupa cele trei somatii sau refuza sa plateasca amenda, ii puteti face o reclamatie prin PM liderului sau, iar acesta va fi sanctionat cu Faction Warn.

7.6 Nu aveti voie sa suspendati licenta de condus pentru alte motive decat cele prevazute in regulamentul general al departamentelor si Wanted & Ticket List.

7.7 Puteti confisca licenta unui jucator AFK aflat in jail, doar daca i-ati dat explicatiile inainte.

7.8 Puteti confisca licenta unui jucator aflat in jail atat timp cat acesta nu este AFK si ii explicati pe loc motivul suspendarii. In acest caz sunteti obligati sa specificati data, ora si locatia unde respectivul a comis fapta.

7.9 Un politist care sanctioneaza contraventional un jucator este obligat sa-i comunice fapta savarsita, zona aproximativa unde a fost surprins, cat si sanctiunea care o sa fie aplicata. Daca fapta a fost comisa la alta ora sau chiar in alta zi, politistul este obligat sa-i comunice in plus, pe langa toate detaliile mentionate anterior, si ziua si ora cand a fost surprins incalcand legea (sanctiune: Avertisment Verbal).

7.9.1 Daca suspectul este sanctionat contraventional in maxim 10 minute de la comiterea faptei, politistul nu mai este obligat sa-i comunice vreun detaliu, fapta fiind suficient de recenta incat jucatorul sa stie ce-a facut. Exceptie de la aceasta regula fac jucatorii aflati in jail (respectand prevederile mentionate la punctul 7.7, respectiv 7.8).

7.10 Un membru nu are voie sa sanctioneze un membru Tow Truck Company care se afla in procesul de tractare al unei masini si are girofarul aprins (sanctiune: Faction Warn).

7.11 Un membru nu are voie sa sanctioneze un membru Paramedics care se afla in misiune cu girofarul pornit. In cazul in care considerati ca nu este cu adevarat in misiune, il puteti trage pe dreapta, iar in cazul unui potential abuz, acesta va fi reclamat liderului (sanctiune: Faction Warn).

7.12 In cazul in care un paramedic este surprins incalcand regulile de circulatie in deplasarea sa pentru a ridica/livra un cadavru cu Paramedic Romero si girofarul nu apare pornit, politistul este obligat sa verifice daca paramedicul se ocupa cu adevarat de cadavru. Procesul verificarii consta in urmarirea paramedicului pana la destinatia curenta (punctul de ridicare sau livrare a cadavrului). Daca se dovedeste ca paramedicul a abuzat de girofar pentru a conduce neregulamentar, politistul are permisiunea de a-l raporta pe website.

8. Parcarea

8.1 Se considera parcare neregulamentara atunci cand un jucator isi paraseste vehiculul in mijlocul drumului pentru mai mult de 5 secunde. Daca un jucator este somat sa traga pe dreapta, politistul are obligatia sa-l indrume sa parcheze corespunzator pe partea dreapta, unde are loc si nu incurca ceilalti participanti la trafic (e.g. pe trotuar, pe partea dreapta a autostrazii, pe partea dreapta a tunelului, etc.).

8.2 Daca jucatorul refuza sa parcheze regulamentar, atunci politistul are dreptul sa-l sanctioneze. Tot parcare neregulamentara este cand jucatorul stationeaza in mijlocul drumului in timp ce este la volan pentru mai mult de 60 de secunde.

9. Radarul

9.1 Jucatorii ce incalca limita minima de viteza 100, 130 sau 160 km/h) cu 1 - 2 km/h nu vor fi sanctionati.

9.2 Cand puneti/reluati un radar, indiferent de orasul din care faceti parte, sunteti obligati sa anuntati pe chatul departamentelor, [/d].

9.3 Inainte de a pune radar intr-o anumita zona trebuie sa intrebati de 3 ori pe [/d], cu minim 10 secunde intre ele, daca zona este libera, iar daca zona nu este din orasul vostru sa cereti permisiunea unui rank 4+ din acel oras, pe [/d]. Daca nu primiti niciun raspuns, dupa 1 minut puteti amplasa radarul. Daca sunteti refuzat (cu un motiv intemeiat) trebuie sa asteptati 5 minute pana la urmatoarea cerere.

9.3.1 Sunteti obligati sa aveti dovezi cu privire la acordul primit sau in lipsa acestuia, cu acele 3 intrebari pe [/d]. In caz ca nu aveti, veti fi sanctionati cu Faction Warn.

9.3.2 Daca un rank mai mic de 4 va ofera dreptul de a pune radar in alt oras, ignorati-l si continuati sa intrebati pe [/d] pana cand acumulati 3 solicitari, in caz contrar riscati sa fiti sanctionati ca si cum n-ati avea dovada pentru radar.

9.4 Vehiculele prevazute cu sistem radar sunt: PD Car, Police Infernus, HPV-1000 si PD NRG-500.

10. Somatiile

10.1 In cazul in care trebuie sa trageti pe dreapta un jucator care are wanted sunteti obligati sa folositi [/m], respectand regulile de mai sus (sanctiune: Faction Warn).

10.2 Daca un jucator FARA wanted este pasager intr-o masina si e nevoie sa-l sanctionati contraventional, mai intai trageti pe dreapta soferul, apoi, dupa ce a oprit, somati pasagerul sa coboare. Daca acesta nu coboara, ii acordati wanted pentru neconformare ordin.

10.3 Daca un jucator fara wanted este somat sa coboare dintr-un vehicul si nu o face ii veti acorda Wanted 2 "Neconformare ordin".

10.4 O persoana ce este somata sa traga pe dreapta de catre un politist este obligata sa parcheze corespunzator pe partea dreapta, in caz contrar risca sa i se confiste permisul pentru parcat neregulamentar.

11. Tratarea Civililor

11.1 Se considera civil orice jucator care nu face parte dintr-un departament.

11.2 Daca un jucator sta nemiscat si nu raspunde (AFK fara clepsidra) atunci cand este somat sa coboare din masina, sa accepte solicitarea de prezentare a licentelor [/requestlicenses], sa plateasca amenda sau sa se predea, trebuie sa asteptati 30 de secunde de la ultima somatie pentru a trece la sanctionarea corespunzatoare a respectivului (sanctiune: Faction Warn).

Exceptii

Daca un jucator este intr-un vehicul parcat regulamentar, nu incalca nicio regula si nu se misca (AFK fara clepsidra), politistul NU are dreptul sa-l someze sa coboare pana cand jucatorul se misca din nou.
Daca un jucator care nu incalca nicio regula sta nemiscat pe jos (e.g. sta AFK fara clepsidra la CNN), politistul NU are voie sa-i solicite licentele pana cand jucatorul se misca din nou.

Pentru ambele exceptii, daca cumva politistul are dovezi ca jucatorul a scris pe chat sau s-a miscat recent si s-a pus intentionat AFK in fata lui pentru a evita sanctionarea, acesta poate proceda normal respectand regula principala de mai sus.

11.3 Controalele de rutina efectuate in trafic (presupune sa opresti jucatori care circula cu vehicule) se fac doar cu vehiculele departamentelor. Daca polisistul se afla pe jos la momentul efectuarii controlului, implicit in momentul acordarii somatiilor, e irelevant modul in care politistul a ajuns acolo (sanctiune: Faction Warn).

11.4 Daca un jucator refuza sa coboare din vehicul pentru control de rutina dupa ce a fost somat regulamentar de minim 3 ori, acesta o sa primeasca Wanted 2 pentru "Neconformare ordin". In continuare, daca suspectul coboara cand este somat sa se predea, si dupa ce ii acordati [/frisk] observati ca are in posesia sa droguri, aveti dreptul sa-i acordati si Wanted 3 pentru posesie droguri (in total Wanted 5). Daca a primit cuff si trebuie sa-i confiscati drogurile, se poate folosi [/eject] si dupa [/confiscate] in garajul departamentului.

12. Suspectii cu Wanted

12.1 PD-urile se ocupa de suspectii cu wanted 1 si 2 cu drept de predare.

12.2 Un politist poate aresta suspectul caruia i-a dat wanted indiferent de wantedul pe care l-a dat, cu conditia sa aiba drept de predare.

12.3 Nu aveti voie sa mergeti dupa suspectii cu wanted 3+ care au drept de predare daca nu le-ati acordat voi wanted-ul (sanctiune: Faction Warn).

12.4 Un politist cu rank mai mic decat 4 are obligatia ca atunci cand un suspect cu wanted 3+ vine si i se preda, sa-l incatuseze [/cuff], dupa care sa anunte pe [/d] ID-ul suspectului, wanted-ul si locatia aproximativa unde se afla. Suspectul va fi predat celui care va solicita asta pe [/d]. Puteti aresta suspectul doar cu acordul celor responsabili de el. In cazul in care nimeni nu raspunde pe chatul departamentelor dupa ce ati intrebat de 3 ori, aveti dreptul de a aresta suspectul.

12.5 Politistii sunt obligati sa patruleze doar cu vehiculele departamentelor.

12.6 Politistii de rank 1-2 sunt obligati sa aresteze doar cu vehiculele departamentelor.

12.7 Suspectii cu drept de predare isi pierd dreptul atunci cand va ataca de minim 4 ori cu pumnii sau trag cu cel putin 1 glont de arma in voi.

12.8 In cazul in care sunteti atacati sau omorati de un suspect, indiferent de locul in care va aflati (Jail/HQ/Garaj/Alta zona), suspectul va primi wanted 3 - "Atacare politist", respectiv wanted 5 - "Omorare politist".

12.9 Atunci cand un jucator a fost surprins de radar sau orice alta abatere care duce la confiscarea licentei de condus, iar acestuia nu ii este confiscata imediat licenta, ci primeste wanted, el va putea primi [/eject] in garajul unui departament pentru a i se confisca licenta inainte de a fi arestat.

Observatii:

 • daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda, atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
 • daca suspectul spune ca nu se preda, atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
 • daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge pe jos de politist, atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
 • daca suspectul spune in prima faza ca nu se preda sau fuge pe jos de politist, iar mai apoi se razgandeste si doreste sa se predea, politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
 • daca suspectul spune ca se preda, iar apoi ataca politistul, atunci politistul are dreptul (doar) sa-l omoare.
 • daca suspectul spune ca nu se preda si fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru "Runner".
 • daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda si fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru "Runner".
 • daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge cu un vehicul de politist, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru "Runner".
 • daca suspectul ucide un politist, atunci acesta va primi automat wanted cu motivul "Omorare politist" fara drept de predare.
 • nu aveti voie sub nicio forma sa dati clear la wantedul “Omorare politist”, acest lucru se sanctioneaza cu Faction Warn.
 • daca suspectul are wanted (1+) si ataca un politist, atunci acesta isi va pierde dreptul automat si va fi omorat pe loc.
 • daca sunteti atacati de catre un suspect, aveti dreptul sa-l ucideti, indiferent de echipa in care sunteti repartizat.
 • daca suspectul spune ca nu accepta amenda, aveti dreptul de a-i acorda Wanted 3 "Neplata amenda".

13. Harta Limitelor de Viteza

harta limite viteza

14. Filtre si Perchezitii

14.1 Filtrele pot sa fie organizate de catre departamentele de politie doar de 2 ori pe luna (nu este obligatoriu).

14.2 Pe durata filtrelor se poate acorda wanted 2 pentru "Neconformare ordin" la 2 somatii, dar trebuie anuntat pe [/gov] din 5 in 5 minute acest aspect pe toata durata filtrului.

14.3 Mandatele de perchezitie pot sa fie organizate de catre departamentele de politie doar o data pe luna (nu este obligatoriu).

 • aceasta activitate presupune controlul sediilor mafiotilor si poate sa fie organizata de orice membru rank 5+.
 • aceasta activitate trebuie sa fie anuntata cu 48 de ore inainte de a avea loc.